Pages

2016 DGS Kontenjanlar

30 Haziran 2016 Perşembe

Oruçların tutulduğu, ibadetlerin yapıldığı, Kuran'ın bu ayda indiği Ramazan-ı Şerif'in bitmesine az bir süre kaldı. Ramazan'ın ardından kutlanacak olan bayram ile tatile çıkacak olan vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nın ne zaman olduğunu merak etmeye başladı. Peki Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? 2016 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? Ramazan Bayramı ile ilgili tüm detayları haberimizden inceleyebilir, merak ettiğiniz soruların yanıtını bulabilirsiniz.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan bayramı bir aylık bir oruç tutma döneminin sonunda kutlanan bir bayramdır. Kameri takvime göre Şevval ayının ilk üç günü kutlanır. Misafirlere şeker ikram edildiği için halk ağzında 'şeker bayramı' olarak nitelendirilen Ramazan Bayramı bu sene 5 Temmuz 2016 Salı günü idrak edilmeye başlanacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı resmi tatili için kamu çalışanları 4 Temmuz Pazartesi yarım gün, 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacak. Bu karar ile kamu çalışanlarının bayram tatili 9 güne çıkmış olacak.

Bayramlarının başlıca özelliği komşuların, dost ve akrabaların ziyaret gezileriyle bir araya gelmeleridir. Kimi zaman kentlerde yaşayanlar bayram günlerini fırsat bilerek, köylerde yaşamakta olan büyükleri ve akrabaları ziyaret ederler. Gençler yaşlıların ellerini öperek onların hayır dualarını alırlar. El öpen çocuklara para ve hediye vermek de gelenektendir.<strong><a href="http://www.nazoloji.com/resimli-bayram-mesajlari/">Resimli Bayram Mesajları</a></strong>Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2016 DGS) 31 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olupsınava başvuru işlemleri, 31 Mayıs – 13 Haziran 2016 tarihinde yapılacaktır.

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar.

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de sınav kılavuzundaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar. 2016 DGS Kontenjanları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder